Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

THE MIDI SKIRT!!!


Οι μίντι φούστες (και φορέματα) έχουν κάνει δυναμικό comeback ήδη από την προηγούμενη καλοκαιρινή σεζόν και απ' ότι φαίνεται ήρθαν για να μείνουν!!! Πολλά ερωτηματικά γεννιούνται λοιπόν σχετικά με το πως και ποιές μπορούν να τις φορέσουν... Η δική μου άποψη? ΟΛΕΣ  οι γυναίκες μπορούν να φορέσουν μίντι... είτε είναι ψηλές είτε πιο κοντές, είτε αδύνατες είτε πιο γεματούλες. Τώρα κάποιος μπορεί να πει είναι όλα τα μήκη και όλα τα σχέδια ικανά να φορεθούν από όλες? Όχι δεν είναι... το ίδιο όμως ισχύει για όλα τα trends που βγαίνουν κατά καιρούς στη μόδα. Ούτε τα μίνι είναι για όλες το ίδιο ούτε τα μάξι, ούτε τα χαμηλόμεσα ή ψηλόμεσα παντελόνια και ούτω καθεξής... Το σίγουρο είναι είναι πως υπάρχουν τόσο πολλά σχέδια, χρώματα , μήκη και κοψίματα που είναι σχεδόν αδύνατον να μη βρεις αυτό που θα ταιριάξει με το στυλ και το σωματότυπό σου!!!


Aς δούμε λοιπόν πρώτα από όλα τι σχέδιο ταιριάζει σε κάθε σωματότυπο: Οι τυχερές που μπορούν να φορέσουν όλα τα μήκη και σχέδια αυτής της τάσης είναι φυσικά οι γυναίκες που είναι ψηλές και έχουν φυσιολογικό βάρος. Μπορούν να φορέσουν είτε κλος,  είτε pencil, είτε skater, επίσης το μήκος μπορεί να είναι είτε μέχρι το γόνατο είτε μέχρι τη μέση της γάμπας. Ανάλογα με το στυλ που έχει η καθεμία από εσάς τις ψηλές, τυχερές γυναίκες πειραματιστείτε με τα σχέδια και τα χρώματα... Τα διάφορα prints και τα έντονα χρώματα θα δώσουν ένα πιο ανάλαφρο σύνολο που μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ με δυο - τρεις μικρές αλλαγές στα αξεσουάρ , ενώ οι μονόχρωμες είναι ιδανικές για τη δουλειά, για ένα επαγγελματικό δείπνο. Ας μην ξεχνάμε ότι η pencil μίντι μαύρη φούστα ήταν και θα είναι πάντα must-have σε κάθε γκαρνταρόμπα!!! 
Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι αναλόγως την περίσταση μπορείτε να συνδυάσετε τη μίντι φούστα με φλατ ankle boots (και ένα ζεστό πλεκτό από πάνω - ιδανικός συνδυασμός για βόλτα στην αγορά και ένα καφεδάκι) είτε με κλασσικές γόβιτσες που θα σας δώσουν και έξτρα πόντους ( που πολύ πιθανόν να μην τους χρειάζεστε -και σας μισώ γι αυτό-) 

Πάμε τώρα σε εμάς που το ύψος δεν είναι το μεγάλο ατού μας.... Τυχαίνει να είμαι από αυτές που όταν ο καλός Θεούλης έβρεχε ύψος εγώ κρατούσα ομπρέλα και μπορεί να φορούσα και αδιάβροχο.... Με όλο το 1,63 μου λοιπόν σας φωνάζω ότι ΝΑΙ  υπάρχει και για μας τις μικροκαμωμένες σωτηρία!!! Για να φορέσουμε σωστά μια μίντι φούστα χωρίς να δείχνουμε ακόμα πιο κοντούλες θα πρέπει να βρούμε το ιδανικό μήκος!!! ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν: Το μήκος της φούστας ή του φορέματός μας θα πρέπει να είναι μέχρι το γόνατο ή ελαχιστα κάτω από το γόνατο!!!  Μην ξεγελαστείτε και φορέσετε μίντι που το μήκος του φτάνει μέχρι τη μέση της γάμπας γιατί τότε το έχετε χάσει το παιχνίδι δυστυχώς...Οι skater γραμμή σας ταιριάζει επίσης κι εδώ το μήκος μπορεί να φτάσει και πιο χαμηλά εφόσον συνδυαστεί σωστά. Επίσης τα παπούτσια με τα οποία θα συνδυάσετε τη μίντι φούστα σας προτιμότερο θα ήταν να είναι ψηλοτάκουνα ( γόβες , peep-toes ή μποτάκια τα οποία όμως θα πρέπει  να φτάνουν ως τον αστράγαλο και όχι παραπάνω γιατί - σωστά το μαντέψατε- πάλι μας δείχνουν πιο κοντές :( :( :(  ) Σε ότι αφορά τα prints εκεί έχετε - ευτυχώς - την δυνατότητα ανάλογα με το σωματότυπό σας να δοκιμάσετε και να καταλήξετε σε ότι σας ταιριάζει περισσότερο ( βέβαια η αλήθεια είναι ότι τα μονόχρωμα δίνουν εικονικά μια πιο ψηλόλιγνη φιγούρα - αν και εγώ όπως βλέπετε προτιμώ τα διάφορα σχέδια ) ... 


Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε στο σχέδιο του ρούχου που θα αγοράσουμε. Οι αδύνατες κοπέλες έχουν την ευκολία να μπορούν να φορέσουν και pencil και skater γραμμές χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι γυναίκες με καμπύλες καλό θα ήταν να προτιμούν γραμμές που θα ταιριάξουν στο σώμα τους ανάλογα με το πόσο άνετα νιώθουν. Σε πολλές ταιριάζουν οι ίσιες και πιο στενές γραμμές ( άλλωστε η Kim Kardashian είναι μεγάλη οπαδός της pencil φούστας ) ενώ σε άλλες οι skater. Θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε ένα τέτοιο κομμάτι πριν το αγοράσετε για να σιγουρευτείτε ότι το σχέδια αλλά και το ύφασμα σας κολακεύει!!!




Ας συνοψίσουμε λοιπόν λέγοντας ότι το midi είτε σε φούστα είτε σε φόρεμα είναι υπέρ-κομψο, είναι κλασσικό, είναι απίστευτα σικ, φοριέται το ίδιο άνετα χειμώνα καλοκαίρι και... προσθέτει πολύ θηλυκότητα τόσο σε όλο το σύνολο! Και θα κλείσω με κάτι που σας γράφω σχεδόν  κάθε φορά ... σε κάθε look που δημιουργείτε προσθέστε τη δική σας πινελιά και δημιουργήστε το δικό σας στυλ γιατί όπως είπε η μοναδική Coco Chanel : Η μόδα αλλάζει αλλά το στυλ παραμένει!!! 

                   Γόβες : Kelly's ( Θεσσαλονίκη, Τσιμισκή 29, Τσιμισκή 36) 
                   Κολιέ : boohoo.com (παρόμοιο) http://www.boohoo.com/necklaces/kelly-statement-chain-and-jewel-necklace/invt/azz18288

                   Crop-top : (βλ. εικόνα 1)
                    Γόβες : lulu's.com ( παρόμοια) http://www.lulus.com/products/jessica-simpson-caldas-black-leather-quilted-d-orsay-pumps/173290.html
                     Βραχιόλι : www.forever21.com

3η εικόνα: Φούστα και τοπ: Pull&Bear
                  Peep-toes : Mango

4η εικόνα : Φούστα : Χειροποίητη
                   Τοπ : Bershka
                    Κολιέ : (βλ. εικόνα 1) 
                   Γόβες : lulu's.com (παρόμοια) http://www.lulus.com/products/wild-diva-lounge-adora-55-black-studded-t-strap-pointed-heels/126410.html
                    Τσαντάκι : Ted Baker

                    Bodysuit : Bershka
                    Γόβες : e-bay.com

6η εικόνα : Φούστα boohoo.com ( βλ. εικόνα 5 )
                  Crop top : Bershka
                   Peep-toes : Mango
7η εικόνα : Φούστα (βλ. εικόνα 5) 
                   Τοπ και γόβες : ( βλ.εικόνα 1) 
                  Κολιέ και Τσάντα : Accesorize
                   











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου