Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

                         FASHION TRENDS FALL - WINTER                                                               2014 -2015


Το καλοκαιράκι σιγά σιγά μας αποχαιρετά.... ειδικά εδώ στα βόρεια της Χαλκιδικής το Φθινόπωρο αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του από τώρα! Κάθε χρόνο λοιπόν τέτοια εποχή για να μην με πιάσει η γνωστή κατάθλιψη μετά τις διακοπές αρχίζω και κάνω την έρευνά μου για την ανανέωση της ντουλάπας μου! Σας παρουσιάζω λοιπόν τα trends  για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα που έρχονται!!! 




Ας ξεκινήσουμε με τα χρώματα που φορέθηκαν στα catwalks τα οποία κάθε άλλο παρά μουντά δεν είναι. Σμαραγδί , μπορντό , έντονο μπλε, μελί , κίτρινο, πορτοκαλί , φούξια, είναι μερικά από τα χρώματα που προτείνουν οι σχεδιαστές για να βάλουμε χρώμα στις κρύες μέρες που έρχονται και να φτιάξει η διάθεσή μας. Αλλά και οι απαλές αποχρώσεις  έχουν την τιμητική τους : το λιλά, το απαλό ροζ, το ροδακινί , το μπλε του πάγου , και το μπεζ δίνουν μια ρομαντική νότα στο ντύσιμό μας και εμένα προσωπικά μου θυμίζουν λίγο βασίλισσα του χιονιού για κάποιον ανεξήγητο λόγο, και είναι από τα αγαπημένα μου.  Εκτός λοιπόν από τα κλασσικά χειμωνιάτικα χρώματα (μαύρο, γκρι) μπορούμε να δώσουμε ακόμα και το χειμώνα μια ενδιαφέρουσα και παιχνιδιάρικη νότα στο look μας!!!



Ένα από τα μεγαλύτερα trends του φετινού χειμώνα είναι τα μοτίβα που παραπέμπουν σε σούπερ ήρωες αλλά και στη φύση. Οι κάπες και οι κουκούλες δημιουργούν ένα μυστήριο και τα μοτίβα του "Μαγεμένου Δάσους" σου δημιουργούν την αίσθηση ότι όντως θα μπορούσες να ήσουν ηρωίδα ενός σκοτεινού παραμυθιού. προσοχή όμως στους κακούς "λύκους" γιατί είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από κάτι που είναι στη μόδα και τελικά να μην το φορέσεις ποτέ! Διάλεξε ένα κομμάτι που αντιπροσωπεύει το στυλ σου κάνε τους σωστούς συνδυασμούς και θα γίνεις η βασίλισσα του κάστρου.... ε, του bar έστω!!!





Γούνες και γούνινες λεπτομέρειες: Φέτος δεν θα δούμε τόσο πολύ το γούνινο γιλέκο που λίγο πολύ όλες είχαμε αγοράσει πριν από λίγα χρόνια, αλλά θα δούμε παλτά με γούνινους γιακάδες , γούνινα μανίκια και τσέπες. καλό θα ήταν να περιορίσουμε τις γούνινες λεπτομέρειες στο ελάχιστο ( στην κουκούλα ή το γιακά του παλτό μας ) καθώς η γούνα δίνει έξτρα όγκο κάτι που δεν το θέλουμε.Τώρα αν είστε λάτρεις της γούνας ( οικολογικής πάντα) τολμήστε με ένα γούνινο παλτό που θα σας δώσει τη ζεστασιά και το στυλ του, αρκεί όπως είπαμε να σας ταιριάζει. Μην αγοράσετε κάτι που έχει γούνα αν δεν το δοκιμάσετε πριν, μπορεί να πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείτε!!!




Ποιος είπε ότι τα λουλούδια φοριούνται μόνο την άνοιξη? Τα λουλούδια του χειμώνα είναι εδώ και διεκδικούν μια θέση στην χειμερινή γκαρνταρόμπα μας! Ραμμένα σε φορέματα , παντελόνια , φούστες και πλεκτά κάνουν αίσθηση και αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις!


      Κλειδιά : Ένα μοτίβο πού εμπνεύστηκαν οι D&G και που αν και είναι αρκετά καινούριο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρων των fashion icons. πολύ ενδιαφέρον και διαφορετικό όπως έχουμε συνηθίσει από τους εκκεντρικούς Ιταλούς σχεδιαστές που πάντα βρίσκουν τρόπο να προχωράν τη μόδα ένα βήμα παραπέρα.




Η δαντέλα επέστρεψε δυναμικά πριν από λίγα χρόνια και απ' ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει! Ευτυχώς , γιατί είναι από τα πιο αγαπημένα μου σχέδια. Το χειμώνα η δαντέλα γίνεται πιο βαριά και στολίζεται με σχέδια και χρώματα που της δίνουν ένα μπαρόκ ύφος, αριστοκρατικό! 



Μπροκάρ : Ανάγλυφα υφάσματα συνδυάζονται με μεταλλικές  λεπτομέρειες δίνοντας ένα αποτέλεσμα ονειρικό. 

Φορέματα και Jumpsuits κεντημένα από την κορυφή μέχρι τα νύχια με αστραφτερές λεπτομέρειες συνθέτουν την "πανοπλία" σου για λαμπερές εμφανίσεις που δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν απαρατήρητες ( και να θες δηλαδή δεν γίνεται )...




Τα oversize ή boyfriend coats είναι η στυλάτη λύση για να παραμείνεις ζεστή το χειμώνα. Επένδυσε σε ένα χρώμα που δεν προσθέτει επιπλέον όγκο και φόρεσε μια pencil φούστα από μέσα ή ένα στενό παντελόνι για να εξισορροπήσεις το παλτό και είσαι έτοιμη... και ζεστή και θηλυκή!



Τα πλεκτά είναι απαραίτητα για το χειμώνα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι σχεδιαστές έδωσαν έναν άλλον τόνο στο κλασσικό χειμωνιάτικο ρούχο προσθέτοντας πτυχώσεις , κρόσσια και σχέδια που θυμίζουν αρκετά τη δεκαετία του 90' . 


Φουτουριστικά μεταλλικά χρώματα προκαλούν τις τολμηρές να τα δοκιμάσουν και να ξεχωρίσουν.  


Παστέλ χρώματα και το χειμώνα! Με ρομαντικό αέρα και παραμυθένια διάθεση!!! 


Και φυσικά δεν είναι δυνατόν από τη χειμερινή ντουλάπα να λείπει το κόκκινο! Κλασσικό  και σέξυ είναι must - have !!!!


Διαφάνειες συνδυασμένες ευφάνταστα με διάφορα prints και υφάσματα συνθέτουν τη ρομαντική αλλά και sexy πλευρά του φετινού χειμώνα. Τα see-through υφάσματα μπορεί να μας ξενίζουν λίγο ή και να τα φοβόμαστε (επειδή ναι μεν θέλουμε να δείχνουμε sexy αλλά όχι να προκαλούμε) αλλά είναι πολύ εύκολο να τα φορέσουμε σε μικρές δόσεις (π.χ στα μανίκια ενός φορέματος ή μιας μπλούζας , καθώς και στο τελείωμα μιας μίντι φούστας). 



Το ανδρόγυνο στυλ είναι κλασσικό και η πιο εύκολη λύση για τις εργαζόμενες γυναίκες που ανέκαθεν το τιμούσαν. Φέτος η μόδα προστάζει χρωματικό συνδυασμό : ίδιο χρώμα παντελόνι και σακάκι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου